Es Noticia

Valencia Basket repetix en la Fonteta en un dur duel directe davant RETAbet Bilbao Basket

ElDesmarque

Valencia Basket repetix partit davant la seua Afició per a rebre en la Fonteta a un RETAbet Bilbao Basket que arriba amb el mateix balanç de victòries i derrotes (dissabte 3 de desembre, 18:30 hores, Fonteta, Movistar Deportes 1) en un duel directe per mantindre les posicions de privilegi en la lluita per accedir a la Copa del Rei de Vitòria. La setmana sense partit de competició europea no ha servit per a millorar la situació física de la plantilla: Bojan Dubljevic i Joan Sastre són baixa per al partit, mentre que Romain Sato i Fernando San Emeterio s'han perdut sessions d'entrenament durant la setmana, encara que es confia que puguen ajudar a l'equip malgrat no estar en plenitut. Este encontre suposarà el primer retorn a la Fonteta de Carles Durán, que fóra primer i segon entrenador de l'equip taronja durant les dues últimes temporades. Valencia Basket ocupa actualment la quarta posició de la Liga Endesa, amb un balanç de 6-3.

 Amb el mateix balanç però situada en la sisena posició està el RETAbet Bilbao Basket. Els Homes de Negre van ser un dels primers líders del campionat en començar encadenant quatre triomfs seguits (amb victòria sobre el FC Barcelona Lassa inclosa) i després d'una ratxa irregular, aterren en la Fonteta després de sumar dos sòlids triomfs com a locals davant ICL Manresa (91-76) i el Divina Segurs Joventut (83-70). Carles Duran compta amb tota la seua plantilla al complet, incloent als dos jugadors que el conjunt bilbaí té entre els cinc més valorats de la competició (Bamforth i Mumbrú) i a un Michael Eric que arriba en un excel·lent moment.
 Martínez: “Confie en l'equip per a superar els problemes físics”
L'entrenador de Valencia Basket, Pedro Martínez, ha assenyalat en la prèvia de l’encontre del dissabte “és important en ser contra un rival que està empatat amb nosaltres. Però és un partit de Lliga Regular i no cal donar-li una trascedencia que siga decisiu. Amb els problemes físics que arrosseguem ho veig més difícil, però espere que tots siguem capaços de fer un pas endavant i que els jugadors que estan sans ho facen molt bé. Hem d'agarrar-nos a l'equip, que estiga per sobre de les baixes o els moments de forma pitjors que puguem tindre per culpa de les lesions. Sóc optimista en què tindrem una bona resposta d'equip i crec que tenim la capacitat per a ser capaces de guanyar”.
Dubljevic i Sastre, baixa per al partit
El tècnic taronja va descartar per al partit la participació tant de Bojan Dubljevic com de Joan Sastre. Pedro Martínez va desvetlar que el pivot montenegrí travessa la tercera fase de la recuperació de l'esquinç de grau dos que patix en el turmell dret i que ja ha pogut a començar a realitzar els primers exercicis de bàsquet sense contacte. Per la seua banda, l’escorta balear patix una lesió muscular en la inserció del aductor esquerre.
 Fernando San Emeterio i Romain Sato han perdut diversos entrenaments durant la setmana, encara que es confia que puguen ajudar malgrat no trobar-se en plenitut. En paraules del propi entrenador del Valencia Basket “Romain va tindre un virus i s'ha quedat molt feble, cada dia està millor i és qüestió de temps que ho acabe superant. Crec que podrem comptar amb ell però no massa. Fernando té un colp que li ha invalidat tota la zona del maluc, el dijous va fer el primer entrenament amb moltíssima precaució i vorem com arriba”
Un rival perillós amb bona ratxa en la Fonteta
Estos dos equips s'han mesurat fins a en 13 ocasions en les últimes quatre temporades, amb un balanç favorable per al Valencia Basket amb huit triomfs taronges i cinc dels Homes de Negre entre Liga Endesa i Eurocup. D'eixos cinc triomfs bilbains, tres d'ells van arribar en la pista del Valencia Basket. Després de l'espectacular 113-111 del partit de Lliga Regular de la temporada 2012-13, RETAbet Bilbao Basket ha guanyat en tres de les seues últimes cinc visites al feu taronja.
 L'equip basc es va imposar en el Last 16 de l'Eurocup 2012-13 per un marcador de 60-61, mentre que en el partit de lliga del curs 13-14 la victòria es va quedar en la Fonteta per 83-71. En la temporada 2014-15, amb Carles Duran en la banqueta valenciana, RETAbet Bilbao Basket va guanyar en les seues dues visites a la Fonteta tant en Liga Regular (73-78) com en el Playoff de quarts de final (76-80), encara que va ser l'equip valencià el que va aconseguir el passe a les semifinals de la Liga Endesa. L'últim precedent va ser una clara victòria local per 85-49, amb 17 punts de Guillem Vives i 13 punts per a Diot i Dubljevic. La de demà serà la 15ª visita del Bilbao Basket a la Fonteta en Liga Endesa, amb un balanç de 10-4 en l'històric general.
 
Primer retorn de Carles Duran a la Fonteta
Serà la primera vegada que Carles Duran torna a la Fonteta després que abandonara el Club el passat estiu per a posar-se al comandament del RETAbet Bilbao Basket. L'entrenador català va arribar al Club taronja en l'estiu de 2014 per a convertir-se en l'ajudant de Velimir Perasovic, encara que amb la destitució del croat es va fer càrrec de dirigir a l'equip a partir de gener de 2015. Duran va exercir de primer entrenador de Valencia Basket durant 32 partits, en els quals va aconseguir un balanç de 17-15 i va classificar a l'equip per a les semifinals de la Liga Endesa després d'eliminar en quarts de final precisament al RETAbet Bilbao Basket, guanyant els dos partits del playoff en Miribilla. En el curs 2015-16, Duran va tornar a ocupar el càrrec d'entrenador ajudant, en este cas per a treballar al costat de Pedro Martínez. Després de concloure la seua relació contractual amb Valencia Basket, a Duran li va arribar l'oportunitat d'asseure's de nou en una banqueta ACB com a primer entrenador i al juliol de 2016 signava com a tècnic bilbaí durant dues temporades.
 
El rival: RETAbet Bilbao Basket
A més dels casos citats de Bamforth i Mumbrú, la parella de cincs de l'equip bilbaí són els altres dos jugadors que estan per sobre de la desena de valoració de mitjana. El pivot nigerià Micheal Eric promitja 10,6 punts i 6,8 rebots (3º en la Liga Endesa) encara que en els seus dos últims partits ha pujat el rendiment fins a 18,0 punts, 8,5 rebots i 23,5 punts de valoració. Per la seua banda, el center croat Ivan Buva està presentant una targeta de 10,7 punts i 6 rebots per a una mitjana d'11,8 crèdits de valoració. Al costat de Mumbrú, el suec Tobias Borg és el jugador que més vegades ha eixit de titular en Liga Endesa (4,6 punts i 2,3 assistències). Completa el quintet tipus habitual l'ala-pivot belga Axel Hervelle (6,2 punts i 4 rebots). El seu compatriota Jonathan Tabu és el millor anotador bilbaí eixint des de la banqueta amb 7,7 punts de mitjana. Javi Salgado (2,8 punts i 2,1 assistències), Miha Lapornik (2,6 punts), Dejan Todorovic i Borja Mendía completen la rotació exterior, mentre que el montenegrí Danilo Nikolic (3,4 punts i 2,7 rebots) tanca el joc interior.

Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta
Su comentario se ha enviado correctamente.
Su comentario no se ha podido enviar. Por favor, revise los campos.

Cancelar