Es Noticia
Valencia Basket visita la pista del Hapoel Jerusalem en un duel directe pel liderat del grup
  • Mi perfil
  • Salir

Valencia Basket visita la pista del Hapoel Jerusalem en un duel directe pel liderat del grup

DMQ
Foto autor
ElDesmarque
Gran partit a Jerusalem.
Gran partit a Jerusalem.

Amb la classificació per al Top 16 aconseguida matemàticament la setmana passada, Valencia Basket tanca el seu particular èxode visitant la pista del Hapoel Bank Yahav Jerusalem (dimecres 23, 19:15 hores, Pais Arena, Teledeporte/Eurosport2) en un duel directe per la primera plaça del grup D. L'entrenador Pedro Martínez manté l'absència del lesionat Bojan Dubljevic, encara que tant Slava Kravtsov com Pierre Oriola han pogut viatjar malgrat les molèsties físiques mostrades en l'últim encontre i es confia que tots dos puguen ajudar a l'equip en este partit. L'equip taronja tractarà de mantindre el bon nivell defensiu mostrat en esta competició per a no perdre la seua bona dinàmica en les visites a Jerusalem, on sempre ha guanyat en partit de competició europea. Valencia Basket actualment lidera el seu grup en la 7DAYS Eurocup amb un balanç de 4 triomfs i 1 derrota.

Amb 3-1 en el seu caseller europeu, Hapoel Bank Yahav Jerusalem torna a casa, una pista en la qual esta temporada no ha perdut, després de quatre derrotes en sengles partits consecutius lluny del Pais Arena. L'equip israelià tractarà de sumar un triomf que li donaria un important avantatge en la lluita per la primera plaça d'este grup D en un partit en el qual s'estrenarà en la seua segona etapa en el Hapoel Jerusalem l’aler Dijon Thompson, que ha sigut contractat per un mes a causa de la lesió en un dit que va patir Tarence Kinsey. El Hapoel recuperarà el liderat del grup D i estarà matemàticament classificat per al Top 16 de la 7DAYS Eurocup si guanya el partit de demà. Encara que també aconseguiria el bitllet a la segona fase encara perdent si el ratiopharm Ulm guanya a Eslovènia.

Martínez: “Necessari un partit complet i bona defensa d'equip”

L'entrenador de Valencia Basket, Pedro Martínez, ha assenyalat en la prèvia de la trobada que “visitem una pista difícil, estan imbatuts a casa, ací ens van guanyar. És un molt bon equip amb jugadors amb molta experiència i anem a haver de fer un partit molt complet per a guanyar. Jerrells i Dyson són dos jugadors de molta qualitat, molt bons i és molt difícil defensar-los. Els seus pivots són molt ràpids, costa arribar amb ells a l'hora de fer l'ajuda defensiva. Anem a vore si fent una bona defensa d'equip aconseguim minimitzar el seu impacte en el joc”

Dubljevic és l'única baixa taronja

L'expedició taronja ha partit este matí amb rumb a Tel Aviv i va a realitzar dues sessions d'entrenament a Israel abans del partit del dimecres. El pivot Bojan Dubljevic seguix de baixa i roman a València on acaba de començar la tercera setmana de la recuperació de l'esquinç de grau dos que patix en el turmell dret i que ja li ha fet perdre's els últims quatre compromisos de l'equip taronja. L'interior Pierre Oriola arrossega unes molèsties en el aductor dret que no li van impedir participar en la trobada davant el Divina Seguros Joventut però que li han fet perdre's els primers entrenaments de la setmana. En qualsevol cas, Oriola ha viatjat amb l'equip i l'entrenador Pedro Martínez es va mostrar optimista sobre la seua possible participació en la trobada de demà: “Anem a pensar en positiu i jo espere que Pierre Oriola, que el dilluns no va poder entrenar puga jugar”

Jerusalem, última parada de l'èxode taronja

Valencia Basket tanca amb este partit el seu particular èxode d’este mes de novembre que li està portant a jugar cinc dels seus últims sis partits fora de la Fonteta, sent la de demà la tercera eixida consecutiva per a l'equip taronja en el termini d'una setmana. Els homes de Pedro Martínez van començar este pelegrinatge el dissabte 5 de novembre, per a visitar la pista del Montakit Fuenlabrada en un encontre que va acabar amb triomf local per 73-68. Posteriorment l'equip taronja va viatjar a Krasnodar per a imposar-se al Lokomotiv Kuban (64-73) i després d'un fugaç retorn a la Fonteta per a vèncer al Baskonia (99-91), de tornada a la carretera per a visitar les pistes del ratiopharm Ulm (victòria taronja per 60-86), Divina Seguros Joventut (amb triomf local per 86-84) i Hapoel Bank Yahav Jerusalem. Quan el dijous al migdia l'equip torne a València, posarà fi a una etapa de desplaçaments que li ha portat a recórrer 20.866 quilòmetres en un període de només vint dies.

Tercera visita a una destinació històricament favorable

La del dimecres serà la tercera vegada que Valencia Basket visite al Hapoel Jerusalem en partit d'Eurocup, la primera en la qual ho faça en el nou Pais Arena. L'equip taronja va jugar per primera vegada a Jerusalem en partit de la primera fase de grups de la ULEB Cup 2004-05 i es va portar el triomf per un atapeït 82-83. Llompart amb 17 punts i Dejan Tomasevic amb 13 punts i 8 rebots van ser els jugadors més destacats.
Valencia Basket també es va imposar en la seua segona visita a esta destinació, en el que fins al moment és el precedent més recent a Jerusalem. Va ser en un encontre del Last 16 de l'Eurocup 2009-10 en el qual l'equip taronja va vèncer per un marcador de 64-69. Thomas Kelati, amb 17 punts i Matt Nielsen amb 10 punts i 7 rebots, van destacar en el quadre valencià. D'eixe últim precedent només queda un jugador en cada equip: el capità Rafa Martínez en el Valencia Basket i el més recent fitxatge de l'equip hebreu, Dijon Thompson, que ja va formar part de la plantilla del Hapoel en la temporada 2009-10.

La defensa taronja vs. l'amenaça ofensiva del Hapoel

Valencia Basket està destacant en este inici de la 7DAYS Eurocup en la faceta defensiva. Amb tres partits encaixant menys de 65 punts, l'equip taronja és la millor defensa de la competició amb una mitjana de 67,4 punts encaixats per partits, més de sis punts menys de mitjana rebuts que el següent equip en esta classificació. L'equip taronja és l'equip que menys pilotes perd (11,4), el 2º en rebots defensius (26,4) i el 3º en pilotes recuperades (8,8). En valoració, l'avantatge és per a l'equip taronja amb una mitjana de 102,4 crèdits (2º equip més valorat) pels 90,8 del Hapoel (9º en valoració). 
En atac els nombres són bastant igualats, amb el Hapoel Jerusalem anotant una mitjana de 84,2 punts (9º atac de la competició) i el Valencia Basket aconseguint 83,6 punts de mitjana (10º millor atac de l'Eurocup). No obstant açò, l'equip israelià té un millor percentatge d'encert tant en el tir de tres com de dos punts i compta en les seues files amb un dels millors estilets ofensius de la competició. L'exterior amb passat en la Liga Endesa Curtis Jerrells és el tercer màxim anotador de la 7DAYS Eurocup amb una mitjana de 20,2 punts per partit, amb un 64% en tirs de dos i un 50% en triples, que complementa amb 3,3 rebots, 3 assistències i 4,3 faltes rebudes per encontre.

Un rival invicte a casa fins al moment

El conjunt de Jerusalem ha tingut un començament de temporada complicat amb un balanç de 3-4 en la Lliga israeliana, que contrasta amb el 3-1 que presenta en la 7DAYS Eurocup. No obstant açò, cal destacar que els homes de Simone Pianigiani tan sols han jugat en la seua pista tres dels quinze partits oficials que han tingut fins al moment. Açò sí, els aficionats del Pais Arena encara no han vist al seu equip perdre a casa, ja que en els partits com a local el Hapoel Bank Yahav Jerusalem s'ha mostrat perfecte: triomf davant el Lokomotiv Kuban en competició europea (90-79) i davant el Bnei Hertzeliyya (81-61) i el Ironi Nahariya (75-67).

Ratiopharm Ulm pot decidir la sort del grup

L'altre partit del grup D que es juga en esta jornada pot deixar resolta matemàticament la qüestió de que quatre equips d'este grup avancen al Top 16 de la 7DAYS Eurocup. En el cas que el ratiopharm Ulm (3-2) s'impose en la seua visita a la pista del Union Olimpija Ljubljana (0-5) en el partit que es juga el dimecres 23 a les 20:30h, es classificaria per al Top 16 i eliminaria matemàticament a l'equip eslovè, per la qual cosa classificaria també per a la segona fase al Hapoel Bank Yahav Jerusalem i al Lokomotiv Kuban Krasnodar. Un triomf eslovè deixaria encara alguna possibilitat de classificació per al Union Olimpija, especialment si recupera els cinc punts de desavantatge en el basket-average particular amb els alemanys.

El rival: Hapoel Bank Yahav Jerusalem

A més de la referència ofensiva que suposa Curtis Jerrells, el conjunt israelià compta amb altres sis jugadors que anoten en xifres que ronden els huit punts per partit o superior. Malgrat no haver eixit com a titular en cap dels partits de competició europea disputats fins al moment, Jerome Dyson és el segon millor anotador del Hapoel amb una mitjana de 12,8 punts per partit amb un 44,4% en triples. Tarence Kinsey, que aporta 13 punts de mitjana en Eurocup, s'ha perdut els últims partits de lliga israeliana del Hapoel per una lesió en el dit i en el seu lloc ha arribat a l'equip l’aler Dijon Thompson. En el quintet tipus de Pianigiani, Bar Timor és el base titular (7,8 punts i 4 assistències), Lior Eliyahu l'home triat per al lloc de quatre (7,8 punts, 2,3 rebots i 2,3 assistències) i el membre del quintet ideal de la NBA en 2007 Amar’e Stoudemire el pivot titular (8,3 punts i 5,3 rebots). Des de la banqueta destaca la capacitat ofensiva del extaronja Travis Peterson (8,8 punts i 4,3 rebots), el treball en els dos cèrcols de l'ala-pivot Shawn Jones (3,7 punts i 3,7 rebots, sent el millor rebotador ofensiu de l'equip) i l'aportació de l'internacional israelià Yotam Halperin.

Plantilles

PLANTILLA HAPOEL BANK YAHAV JERUSALEM
Nombre Nacimiento Posición
1 Amar’e Stoudemire EE.UU Pívot 2.08
2 Jerome Dyson EE.UU Escolta 1.91
8 Lior Eliyahu Israel Ala-pívot 2.05
10 Yotam Halperin Israel Escolta 1.93
11 Bar Timor Israel Base 1.90
12 Rafi Menco Israel Alero 1.98
13 Michael Moshkovitz Israel Alero 2.01
22 Shawn Jones EE.UU Ala-pívot 2.03
23 Dijon Thompson EE.UU Alero 2.01
42 Travis Peterson EE.UU Pívot 2.08
55 Curtis Jerrells EE.UU Base 1.85
91 Isaac Rosefelt EE.UU Ala-pívot 2.04
  Baja      
21 Tarence Kinsey EE.UU Alero 1.98
  Simone Pianigiani   Entrenador  

 

PLANTILLA VALENCIA BASKET
Nombre Nacimiento Posición
0 Will Thomas EE.UU/Georgia Ala-pívot 2.03
8 Antoine Diot Francia Base/Escolta 1.93
9 Sam Van Rossom Bélgica Base 1.88
10 Romain Sato R.Centroafricana Alero 1.94
16 Guillem Vives España Base 1.92
17 Rafa Martínez España Escolta 1.90
18 Pierre Oriola España Ala-pívot 2.06
19 Fernando San Emeterio España Alero 1.99
30 Joan Sastre España Escolta 2.00
43 Luke Sikma EE.UU Ala-pívot 2.03
55 Viacheslav Kravtsov Ucrania Pívot 2.13
  Baja      
14 Bojan Dubljevic Montenegro Pívot 2.05
  Pedro Martínez   Entrenador  

 
ÀRBITRES: VOJINOVIC (Serbia), HORDOV (Croacia) y TRAWICKI (Polonia)

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www-origin.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando

Has preferido rechazar las cookies, regístrate para acceder al contenido

El registro permite navegar rechazando el aviso de cookies, pero no implica dejar de recibir publicidad ni acceso a contenido o ventajas exclusivas. Si ya estás registrado, haz click aquí para acceder.

Recuerda que tienes la opción de aceptar las cookies para acceder al contenido sin registrarte