Es Noticia
Tornada a casa per a mesurar-se en la Fonteta al Real Betis Energía Plus
  • Mi perfil
  • Salir

Tornada a casa per a mesurar-se en la Fonteta al Real Betis Energía Plus

DMQ
Foto autor
ElDesmarque
Valencia Basket torna a casa.
Valencia Basket torna a casa.

Valencia Basket tanca el seu èxode del mes de novembre i torna a casa després de tres eixides consecutives per a rebre la visita del Real Betis Energía Plus en partit corresponent a la desena jornada de la Liga Endesa (diumenge 27 de novembre, 12:30 hores, Fonteta, Multi Liga Endesa dial 192). L'entrenador Pedro Martínez mantindrà la coneguda absència de Bojan Dubljevic en un partit en el qual l'escorta Rafa Martínez tornarà a l'equip després de perdre's el partit a Jerusalem per la seua paternitat. Antoine Diot i Joan Sastre has arrossegat molèsties que els han fet perdre's alguns entrenaments, però s'espera que puguen ajudar a l'equip en la matinal del diumenge. Serà la primera vegada que l'equip taronja es mesure al conjunt sevillà des que es va convertir en secció del Real Betis Balompié, en la qual serà la cinquena visita de la secció de bàsquet d'un club de futbol a la Fonteta. Valencia Basket ocupa actualment la sisena posició de la Liga Endesa, amb un balanç de 5-3.

El Real Betis Energía Plus arriba a la Fonteta amb dues absències molt significatives com les de Zoric (desvinculat del Club per motius personals) i Chery (lesionat) i amb la intenció de rescabalar-se de la seua dura derrota a casa de la setmana passada en una pista en la qual es va portar el triomf la temporada passada i en la qual ha guanyat en dues de les seues últimes quatre visites en Lliga Regular. L'equip dirigit per Zan Tabak està situat en l'onzena posició de la Liga Endesa amb un 3-5 en el seu caseller.
 
Pedro Martínez: “És un partit d'alt risc”
L'entrenador de Valencia Basket, Pedro Martínez, ha assenyalat en la prèvia de l’encontre que el del diumenge es mesuren a un equip que “tenen problemes amb la baixa de Zoric i la lesió de Chery però a mi em sembla que són un bon equip. Nosaltres el que hem d'esperar és al millor Betis possible, que és un equip amb jugadors molt experts, que juguen un bon bàsquet. Tenen jugadors amb molta capacitat d'anotació com Nachbar, exteriors que tiren molt bé de fora com Stojanovski, Marc García o Alfonso Sánchez. Lockett té qualitat per a anotar i jugar bloqueig directe encara que juga de tres. Personalment crec que és un partit d'alt risc. Cal estar preparat per a les dificultats que ens va a plantejar el partit, que jo crec que van a ser grans i tindre la millor resposta possible davant un bon equip. Segur que ells van a vindre amb bona mentalitat després de la derrota de la setmana passada per a intentar estar en el partit i posar-nos en dificultats”
 
Bojan Dubljevic és baixa per al partit
Bojan Dubljevic és l'única baixa segura per a l’encontre de la matinal del diumenge. El pivot montenegrí està acabant la tercera setmana de la recuperació de l'esquinç de grau dos que patix en el turmell dret i que ja li ha fet perdre's els últims cinc compromisos de l'equip taronja. Antoine Diot (lumbàlgia) i Joan Sastre (sobrecàrrega en el abductor) s'han perdut algun entrenament d'esta setmana per precaució, encara que el tècnic Pedro Martínez confia comptar amb els dos el diumenge: “Estem jugant molts partits, viatjant molt, jugant molts minuts alguns jugadors i òbviament són coses que passen. Espere que Joan i Antoine puguen arribar. El que no sé és com arribaran, però si que crec que podran estar”.
 
B The Travel Brand anima el partit
B The Travel Brand, patrocinador oficial del partit, ha preparat una animació molt especial per a este partit. Els guanyadors en els jocs que es desenvoluparan en els dos temps morts del partit davant el Real Betis amb concursos de tir es portaran una de les dues caixes d'experiència de PlanB! que es regalen en esta trobada. Durant la resta de temps morts, es llançaran a les graderies regals com a motxilles i camisetes d'esta marca. A més, B The Travel Brand tematitzará amb els seus colors corporatius la Llotja VIP de la Fonteta. I els assistents a l’encontre trobaran en els seus seients un dels díptics amb les millors ofertes en viatges per als més previsors buscant les seues vacances d'estiu o per als que vullguen realitzar una escapada durant el curs.
 
Estrena de Dunkers Movistar
El primer concurs d’esmaixades amateur Dunkers Movistar s'engegarà en este partit amb el primer quart de final entre Oriol Herrero (1º video més votat) vs Cándido Matoso (8º vídeo més votat). En el descans entre el tercer i l'últim quart del partit, els dos concursants realitzaran cadascun la seua millor esmaixada en un màxim de 20 segons i dos intents. Un jurat format per tres persones decidirà quin dels dos contendents avança a la següent ronda del concurs Dunkers Movistar. Este torneig, que busca al millor matador no professional del nostre país, es desenvoluparà al llarg d'esta temporada en format de quarts de final, semifinals i final durant 7 partits de la Liga Endesa. El premi final per al guanyador és de 5.000 euros.
 
Triple Solidari de Bankia
Després de l'acord que unix per tercera temporada al Valencia Basket amb Bankia, el comptador del Triple Solidari seguirà creixent cada jornada amb 50 euros per cada triple anotat per l'equip, per a engrossir una xifra que al final de la temporada l'entitat bancària destinarà a la formació d'entrenadors en l'Escola i Planter del Valencia Basket. Quan isca a pista en els instants previs al salt inicial, el marcador reflectirà una xifra de 5.850 euros com a producte dels 117 triples anotats per l'equip taronja en els partits que portem de temporada.
 
L'exposició fotogràfica del 30 aniversari, en la Fonteta
L'exposició fotogràfica que recorre a través de 146 fotografies els 30 anys d'existència del Valencia Basket i que es va inaugurar fa exactament un mes en l'Ateneu Mercantil s'ha traslladat a la Fonteta perquè tots els assistents al partit que no van poder vore-la o els que la van visitar i vullguen repetir puguen disfrutar d'este recorregut per la història de l'entitat. L'exposició de fotos, retallades de premsa i objectes històrics està situada en l'anell de distribució de la Fonteta, entre la porta 2 i la porta 4, i es podrà visitar en la Fonteta tant en este encontre com en el partit de la jornada 11 de la Liga Endesa davant el Retabet Bilbao Basket.
 
Col·les i Clubs en la Fonteta
Valencia Basket ja estrena la sisena temporada consecutiva de la iniciativa “Col·les i clubs en la Fonteta”. Els xics i xiques del CEIP Carrasquer (Sueca), CEIP Cervantes (Sueca) i el Col·legi Juan Comenius (València) podran en este partit davant el Real Betis Energía Plus disfrutar en directe de l'ambient de la Fonteta. Si estàs interessat que el teu centre educatiu o el teu club venja en grup a un partit, pots informar-te de les condicions i requisits en el següent enllaç: http://bit.ly/1fdg4fx
 
Entrega de l'especial 30 Anys Taronja de Superdeporte
Tots els assistents al partit trobaran en els seus seients un exemplar de l'especial “30 Anys Taronja, Tres dècades de bàsquet d'elit a València” que el diari Superdeporte va llançar dimecres passat. Un recorregut per la història del Club amb totes les plantilles, entrenadors i jugadors, els títols que adornen les vitrines del Club i una mirada al futur amb el seu espai per al Planter. En les seues pàgines centrals, este especial té el pòster amb la foto d'equip oficial de la temporada 2016-17.
 
Rafa Martínez estrena paternitat a un triple dels 500
El capità de Valencia Basket es va perdre el partit de Jerusalem amb permís del Club per a poder assistir al naixement de la seua primera filla, Paula. Rafa Martínez tornarà a l'acció este diumenge estrenant paternitat i a un triple de distància d'aconseguir dues fites estadístiques. El primer triple que el capità convertisca suposarà que aconseguisca els 500 triples anotats amb Valencia Basket en la Liga Endesa i que es convertisca en històric en este apartat en l'ACB, en aconseguir els 650 triples encistellats, la xifra que es considera històrica en la competició. En el cas de convertir el triple que li falta, Rafa es convertirà en el 14º jugador que entra en este selecte club d'especialistes en el tir exterior.
 
Un equip perillós en la Fonteta
Estos dos equips s'han mesurat fins a en 11 ocasions en les últimes quatre temporades, amb un balanç favorable per al Valencia Basket amb set triomfs taronjas i quatre sevillans. Però dos d'eixos triomfs de l'equip ara verd-i-blanc van arribar en la Fonteta, on el Real Betis Energía Plus ha tret el triomf en dos de les seues últimes quatre visites en Lliga Regular. De fet, el precedent més proper, el de la jornada 26 de la passada temporada, el triomf es va anar per a Sevilla per un marcador de 82-92. Eixe triomf andalús va trencar una ratxa de quatre victòries consecutives del Valencia Basket en la Fonteta davant este rival. Serà el 31º enfrontament en la Fonteta entre estos dos equips, amb un balanç favorable a l'equip de casa de 18-12.
 
Problemes en la plantilla sevillana
El Real Betis Energía Plus arriba a la Fonteta amb una plantilla en la qual no estarà el base canadenc Kenny Chery, que patix un trencament fibrilar en els isquiotibials de la cuixa esquerra ni Luka Zoric, que esta setmana va aconseguir un acord amb el club per a rescindir el seu contracte, per motius personals, i ja ha sigut donat de baixa en la Liga Endesa. El base serbi Nikola Radicevic va patir en l'últim partit una sobrecàrrega en el abductor dret, encara que s'ha desplaçat amb l'expedició del seu equip fins a València i s'espera que jugue. El tècnic croat del Reial Betis Zan Tabak assenyalava en la prèvia que “anem a intentar guanyar i fer-ho el millor que podem dins de la circumstàncies en què estem. Necessitem estar més sòlids arrere, fer-ho millor per a donar més possibilitats al nostre atac per a guanyar el partit”
 
L'amenaça exterior del Betis davant la defensa taronja
Valencia Basket arriba a este partit de la desena jornada amb un bon equilibri en les seues estadístiques ofensives i defensives. El conjunt taronja és la quarta millor defensa del campionat, amb 78 punts encaixats per nit, mentre que és el quart millor atac de la Liga Endesa, amb 83,7 punts anotats per trobada. L'equip valencià és a més 2º en percentatges de tir de dos (61,4%) i 3º en valoració (96,9 crèdits per partit). L'equip sevillà arriba a la Fonteta com un equip amb múltiples opcions per a fer mal amb el tir exterior i amb el tercer millor percentatge de la Lliga en encert en triples (40%). El Real Betis compta amb quatre jugadors que anoten des de fora amb un percentatge superior a eixe 40% com són Bostjan Nachbar (44%), Trent Lockett (43%), el lesionat Chery (43%) i el macedoni Stojanovski (42%). Destaca també l'eficàcia del recuperat Marc García, que ve de realitzar el seu millor partit ofensiu en la Liga Endesa amb 17 punts en 14 minuts i ha anotat el 67% dels triples que ha intentat des que va tornar a les pistes fa quatre partits.
 
Cinquena visita de la secció d'un equip de futbol a la Fonteta
Després de l'acord aconseguit en el mes de juliol pel qual el Real Betis Balompié evitava la desaparició del CB Sevilla convertint-ho en una secció del seu Club, serà la primera vegada que l'equip verd-i-blanc visite la Fonteta en un partit de la Liga Endesa. Serà la cinquena secció de bàsquet d'un equip de futbol que jugue un partit d'ACB en el feu taronja, després de les anteriors visites del Real Madrid (34 partits), FC Barcelona (32), i les visites úniques de l'Atlètic de Madrid Villalba (que va guanyar en la Fonteta per 70-71 en la temporada 1990-91 amb 41 punts de Shelton Jones) i el RCD Español (que va perdre en la Fonteta per 93-89 en la temporada 88-89). Altres seccions de clubs de futbol com la del Reial Saragossa o el Sevilla CF també van competir en l'elit del bàsquet nacional però dues dècades abans de l'arribada de l'ACB i la fundació del Valencia Basket
 
Jornada de dissabte per al EBA i el LF2
El filial de Valencia Basket (3-4) rep a les 18:00 hores del dissabte al filial del UCAM Murcia (6-1) en la Fonteta en partit corresponent a la jornada 8 del grup I de la EBA. Dues hores abans, el sènior femení (1-7) visita el Pavelló Antonio Magariños per a enfrontar-se per primera vegada a l'equip femení del Movistar Estudiantes (4-4) en partit de la novena jornada del grup B de la Lliga Femenina 2.
 
El rival: Real Betis Energía Plus
Amb l'absència de Zoric i Chery, el conjunt sevillà haurà de redistribuir els minuts per a cobrir l'absència de dos jugadors molt importants en el seu esquema. El Real Betis Energía Plus manté al seu millor anotador en la figura de Bostjan Nachbar, cinquè màxim anotador de la Liga Endesa amb 15,1 punts per partit. A més dels dos absents, el macedoni Vodjan Stojanovksi (10,3) i l’aler Trent Lockett (10,1 punts i 5,3 rebots) superen els dos dígits en anotació. Després de perdre's l'inici de la campanya per una lesió de genoll, Marc García està destacant amb la seua aportació eixint des de la banqueta amb 6,8 punts per partit i bons percentatges d'encert. Nikola Radicevic (3,8 punts) i Alfonso Sánchez completen la rotació exterior mentre que el extaronja Juanjo Triguero (2,8 punts i 3,1 rebots), el serbi Milosevic (3,4 punts i 2,3 rebots) i el jove pivot romanés Cate hauran de fer un pas endavant per a cobrir la baixa de Zoric.
 
Seguix el partit en…

Televisió
Movistar + Dial 192

 

Ràdio Dial Internet
Radio Esport 91.4 http://radioesport914.com/
Cope Valencia 92.6 http://www.cope.es/menu/emisoras/valencia/valencia
CV Radio 94.5 http://www.cvradio.es/
97.7 Radio 97.7
  1. la977.com/servicios/radios/la977.html
99.9 Valencia Radio 99.9 http://la999.es/
Gestiona Radio 107.1 www.gestionaradiovalencia.com

 
Plantilles

PLANTILLA VALENCIA BASKET
Nombre Nacimiento Posición
0 Will Thomas EE.UU/Georgia Ala-pívot 2.03
8 Antoine Diot Francia Base/Escolta 1.93
9 Sam Van Rossom Bélgica Base 1.88
10 Romain Sato R.Centroafricana Alero 1.94
16 Guillem Vives España Base 1.92
17 Rafa Martínez España Escolta 1.90
18 Pierre Oriola España Ala-pívot 2.06
19 Fernando San Emeterio España Alero 1.99
30 Joan Sastre España Escolta 2.00
43 Luke Sikma EE.UU Ala-pívot 2.03
55 Viacheslav Kravtsov Ucrania Pívot 2.13
  Baja      
14 Bojan Dubljevic Montenegro Pívot 2.05
  Pedro Martínez   Entrenador  

 
 

PLANTILLA REAL BETIS ENERGÍA PLUS
Nombre Nacimiento Posición
4 Nikola Radicevic Serbia Base 1.97
5 Alfonso Sánchez España Escolta 1.94
7 Bostjan Nachbar Eslovenia Ala-pívot 2.05
8 Juanjo Triguero España Pívot 2.08
10 Tomeu Rigo España Escolta 1.89
15 Emanuel Cate Rumanía Pívot 2.04
18 Strahinja Milosevic Serbia Ala-pívot 2.03
19 Vojdan Stojanovski Macedonia Alero 1.94
20 Marc García España Escolta 1.97
24 Trent Lockett EE.UU Alero 1.96
  Baja      
23 Kenny Chery Canadá Base 1.80
  Zan Tabak   Entrenador  

 
ÁRBITRES: PERUGA - OYON - SANCHEZ MOHEDAS

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www-origin.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando

Has preferido rechazar las cookies, regístrate para acceder al contenido

El registro permite navegar rechazando el aviso de cookies, pero no implica dejar de recibir publicidad ni acceso a contenido o ventajas exclusivas. Si ya estás registrado, haz click aquí para acceder.

Recuerda que tienes la opción de aceptar las cookies para acceder al contenido sin registrarte