Un thriller per a seguir la bona línia Eurocup (84-86)

Valencia Basket es va portar en un final d'infart un triomf en la pista del Hapoel Bank Yahav Jerusalem (84-86) que consolida la seua primera plaça en el grup D de la 7DAYS Eurocup. L'equip taronja va realitzar una excel·lent primera meitat, va sobreviure al seu mal tercer quart amb l'explosió de Jerrells de la mà de San Emeterio i Kravtsov i va tancar el triomf amb l'encert final de Diot i Sastre. En un encontre en el qual van faltar Dubljevic per lesió i Rafa Martínez per la seua recent paternitat, Diot amb 21 punts i San Emeterio amb 12 van ser els més destacats en la cinquena victòria europea del Valencia Basket.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Slava Kravtsov. El base francés i Joan Sastre van anotar des de la mitja distància per a contrarestar la cistella inicial de Stoudemire. La defensa taronja va provocar diverses pèrdues de l'equip local però no va trobar l’anella i Timor va posar el 5-4 amb una cistella més addicional. El duel ofensiu entre Diot, amb un triple, i Timor van traure el partit d'una fase sense anotació i San Emeterio i Stoudemire mantenien el partit empatat a 9. Un triple d'un Will Thomas molt actiu en el rebot ofensiu, dos tirs lliures d'Oriola i una cistella de mitja distància de Sato van donar un xicotet avantatge a l'equip taronja (11-16) al pas pel minut 8. I després del temps mort de Pianigiani, un triple de Sikma i dos tirs lliures anotats després d'un robatori de Vives van posar la desena d'avantatge amb la qual es va arribar al final del primer acte amb un marcador d'11-21.
L'avantatge va aconseguir els onze d'avantatge amb un parcial de 0-10 abans que el extaronja Peterson anotara un triple. Kravtsov carregava de personals al Hapoel i anotava des del tir lliure, però també les cometia en la defensa sobre Stoudemire. Amar’e i Peterson, amb un altre triple, van acostar als seus a cinc però Kravtsov baixant un espectacular alley-oop i una safata en transició de Sikma van tornar a augmentar l'avantatge visitant (19-28 min.13). Encara que els seus companys trobaven en bones posicions a Stoudemire, dos triples seguits de Diot i Sato i una safata de Sastre van ampliar la diferència fins al 21-36. Stoudemire es va multiplicar per a eixir al rescat dels seus però la defensa taronja neutralitzava la resta d'amenaces ofensives i un triple de Diot va posar el 23-41 abans de la resposta d'un altre triple de Halperin. Oriola i San Emeterio van retornar la renda a el +18, encara que l'entrada del nou fitxatge israelià Dijon Thompson li va donar una altra energia als seus perquè aconseguiren un parcial favorable amb el qual van manar el partit al descans amb 33-44.
Kravtsov va trencar el parcial baixant un espectacular alley-oop per a la primera cistella de la segona part, la qual cosa unida a una cistella marca de la casa de Sant Emeterio va posar de nou el +15. Eliyahu i Peterson van liderar la reacció local i la primera cistella de Dyson, un triple, i un ganxo del propi Eliyahu van posar un 42-48 per a deliri del Pais Arena. Jerrells també es va sumar a la festa israeliana per a baixar l'avantatge taronja fins als tres punts abans que Sato trencara el parcial amb una cistella des de la mitja distància. Un Hapoel ficat de ple en partit va pujar el llistó del contacte defensiu, portant l’encontre a un intercanvi de tirs lliures que mantenia per damunt a l'equip taronja (48-52 min.16). Un triple de Thompson va posar a un a l'equip local, i encara que Sikma va respondre amb un ganxo, un triple impossible sobre la botzina de possessió de Jerrells va empatar el partit a 54. I el propi Jerrells va culminar la remuntada amb una safata i es va fer amb el domini del partit anotant o assistint. Valencia Basket no va acabar d'aprofitar una falta amb posterior tècnica de Stoudemire i els tirs lliures de Thompson deixaven el marcador en 60-57 amb deu minuts per jugar.
Tres tirs lliures de Diot van igualar de nou el partit i malgrat un Jerrells encès, Kravtsov i San Emeterio tornaven a posar per davant a l'equip taronja (62-64 min.32). L’aler santanderí va assumir la responsabilitat ofensiva buscant els seus avantatges i encara que Stoudemire va tornar a posar per davant als seus,de nou Kravtsov i San Eme en transició van donar un poc d'aire a Valencia Basket (66-69). Un triple de Diot després del temps mort va posar el +6 al pas per l'equador de l'últim quart, però Peterson i Eliyahu van tornar a apretar-ho abans de la cistella lateral de Thomas (70-74 min.36). Diot i San Emeterio mantenien cinc a dalt a Valencia Basket, però Eliyahu primer i Dyson després apretaren de nou el marcador (74-77 a tres minuts del final). Dyson va tornar a anotar per a posar als seus a un, però un triple de Sastre posava el 76-80 a poc menys de dos minuts. Després d'una bona defensa, els àrbitres van apreciar falta en atac de Kravtsov i després de la fallada del Hapoel, van xiular passos sobre l'intent de penetració de Diot per a entrar quatre a dalt per a Valencia Basket en l'últim minut. Dyson va clavar el triple i Peterson va robar la pilota. Però Valencia Basket va fer el propi després d'una gran defensa de San Emeterio sobre Dyson i Hapoel va fer falta sobre Diot amb 79-80 a dotze segons del final. Diot va anotar el segon i Thomas va robar la pilota en el servei de banda per a rebre falta i anotar els dos tirs lliures per a posar el 79-83. Dyson va rebre falta i va anotar també els seus dos tirs lliures. Diot va rebre falta ràpida i va anotar els seus dos tirs lliures i malgrat el triple ràpid des de lluny de Dyson per a posar el 84-85, amb 1,9 segons per jugar, la falta ràpida sobre Sastre va portar al fet que anotara el primer i el temps expirara després de l’errada del segon per a certificar el triomf de Valencia Basket per 84-86.